Monday, January 8, 2007

Et av verdens minste land til salgs- TIL SALGS.

Sealand består av en 550 kvadratmeter stor stålplattform som står trygt plantet på to betongsøyler i Nordsjøen, 11 kilometer utenfor kysten av Harwich i Øst-England.

Den eneste måten å komme seg dit på, er med båt eller helikopter. Vel framme slipper du garantert plagsomme naboer, og sjøutsikten er det heller ingenting å si på.

Plattformen ble bygd i 1941 og ble brukt som sjøfort under annen verdenskrig. For 40 år siden flyttet den eksentriske britiske majoren Paddy Roy Bates inn sammen med familien.

Bates proklamerte plattformen som uavhengig stat i internasjonalt farvann, døpte den Sealand og kronet seg selv som prins.

Nå har monarken og hans familie fått nok og legger skatteparadiset i Nordsjøen ut for salg.

Dramatisk historie

Som stater flest, har også Sealand måttet forsvare seg mot inntrengere. Den britiske marinen gjorde et forsøk på å erobre Sealand i 1968, men valgte å gjøre vendereis da de ble møtt med varselskudd.

En britisk dommer ga senere Roy av Sealand medhold i at hans lille stat ikke lå i britisk farvann og at plattformen derfor var utenfor den britiske regjeringens kontroll.

I 1974 så Sealands grunnlov dagens lys, og senere fulgte både flagg, nasjonalsang, Sealand-dollar og pass.

En av de mer dramatiske hendelsene i den lille nasjonens historie var da prins Michael ble kidnappet av tyske og nederlandske forretningsmenn som var kommet på besøk.

Kidnapperne ble imidlertid overmannet og tatt som krigsfanger, men ble senere løslatt.

Er det mulig, å legge ut en hel stat for salg?

-ja tydelig vis i Storbritania.

4 comments:

Anonymous said...

Det var vel denne staten thepiratebay.org ville kjøpe for å ha en egen stat der det ikke er ulovlig med heavy fildeling?

Anonymous said...

I want not approve on it. I think polite post. Expressly the designation attracted me to study the intact story.

Anonymous said...

Nice fill someone in on and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.

Anonymous said...

ma sjekke:)