Tuesday, January 9, 2007

Goliat- kampen for olje-utvinning i matfatet.

Oljedirektoratet bekreftet i dag funn av en oljekolonne i sidesteget som er boret på Goliat-feltet i Barentshavet. Eni Norge er operatøren som har funnet denne nye kolonnen på Goliatfeltet.

Utvinningstillatelsen ligger ca. 50 km sørøst for Snøhvitfeltet og ca. 85 km nordvest for Hammerfest. Undersøkelsesbrønn 7122/7-5 ble boret til et totalt dyp av 2205 meter under havoverflaten og avsluttet i bergarter av tidlig trias alder.
Sidesteget 7122/7-5 A ble boret til et totalt dyp av 1950 meter under havoverflaten og avsluttet i bergarter av midt trias alder.

Dette gjør det jo klart, med ett slikt funn, det blir olje utvinning i barentshavet. Jeg kjempet i mot Snøhvit-utbygginga, jeg kjempet i mot Goliat-utbygginga, men jeg kjempet ikke alene.

-Dette av den enkle grunn at man skal ikke tukle for mye med våre natur ressurser, og beredskapen for oljeutslipp er minimal.

Å stanse utbygging av Goliat kan bli en stor prøvelse på SVs miljøtroverdighet i regjeringen, noe som kan komme godt med nå innimot en ny valgkamp. Aldri før har vi kunnet få satt SVs gjenomføringskraft mere på prøve enn akurat nå.



No comments: